onsdag 26 november 2008

Snö och så lite mera snö!

Som en del kanske har hört så har det dragit in en hel del snö över vårt avlånga land, Luleå har förstås inte varit undantaget! Det har blåst rätt rejält och snöat en massa, jag som bott här ett tag och vant mig vid blåsten tänkte inte så mycket på det men Johan har kommenterat vinden lite.

Det förvånansvärda är att Kallax faktiskt stängde för inkommande flyg häromdagen! Luleå är ett satans blåshål och det kan storma rejält men flygplatsen övervinner det mesta så inställda flyg brukar nästan uteslutande bero på problem i andra änden (d v s inkompetenta stockholmare som inte fixar att snöröja Arlanda). Nu var det visserligen som så att problemet låg inte enbart i Luleå utan det var mycket riktigt också inkompetenta stockholmare som inte fixade att snöröja Arlanda.

För den som inte varit ute och rest har man ändå fått märka av vädret, det har blivit lite pulsning till skolan de senaste dagarna. Snöröjningen har bara nästan kommit igång på morgonen men sådär fram emot eftermiddagen när snö och blåst lagt sig så är det inte bara plogat överallt utan det är också snöröjt ända fram till ytterdörren! Kommunens snöröjningsbudget för 2008 är för övrigt spräckt.. Inte fullt så bra med gott och väl en månad kvar av året, en månad som dessutom råkar vara en av årets snöigare. Men det här är Luleå, sånt är standard och i Norrbottens Kuriren fick det en stor artikel!

Annars så upptäckte jag idag varför taklampan i sovrummet har glappat, en av kontakterna till där fiffiga halogenlampan hade ju gått av. Byta lampa blev lite besvärligt dock, jag fick inte de nya att passa och hanterade det lika lugnt och sansat som jag alltid gör. Då nya lampan och gamla lampan såg annorlunda ut så misstänkte jag att det inte var den lampa det borde vara. Då jag köpte lampor som var framplockade åt mig av expediten samtidigt som jag köpte taklampan så blev jag redo att ta upp strid!

Så superorganiserade jag gräver fram inköpskvitto (bara två år gammalt, det vet jag exakt var det finns), slår upp butikens öppettider och är redo att gorma. Fast då ser jag ju att kvittot påstår att lamporna jag köpt faktiskt ska passa.. Så in med pall i sovrummet så man får lite bättre arbetsposition, upp med Johan på pallen, jag står med ficklampa nedanför så han ska se vad han gör. Nog passade faktiskt lampan, även om det ändå känns som dålig passform. Så för tillfället är det åter ljus i sovrummet och jag får leka Arga Anna en annan dag.

Sovrummet har för övrigt varit spelplanen för lite andra diskussioner. Johan kom efter nästan tre månader med önskemålet om ett till täcke (okej, det har varit upp för diskussion tidigare men alltid runnit ut i sanden), kylan har slagit till och han påstår att jag ibland tar lite väl mycket täcke (kan aldrig stämma). Så tills det blir en mer permanent lösning så satte vi påslakan på stora filten och kompletterade sängen med en annan filt.

Problem löst kan man tro.. alltså, jag sover ju varmt och gott, numera finns det två täcken och en filt för mig att gosa in mig i! Johan får alltjämt tappert försöka riva åt sig något att krypa in under. Han hade visserligen sina misstankar att så skulle bli fallet och tänka sig - han fick faktiskt rätt!

Inga kommentarer: