lördag 1 november 2008

"Bus, godis eller pengar?"

Kortversionen: Giriga ungjävel!

Lite längre versionen: Vi sitter och slötittar på TV, det är lördag, tentaveckan är slut och nya kurserna börjar först på måndag. Det ringer på dörren, flera otåliga signaler i sträck och så faktiskt ett bultande på dörren med. Det här har jag varit med om förr, oftast är det besökare till grannarna under och som inte klarar av att se skillnad på lägenhetsnummer (stora siffror bredvid dörren kan vara svårt att se) och som sen när man öppnar försöker storma rakt in innan de inser att de är fel och då mumlar de något i stil med "men vad knäppt att lägenheten på gaveln inte har första dörren". Hallå!!! Det är lägenheter i två våningar, vi bor också på gaveln, varför skulle det vara mer logiskt att den som bor på markplan har första dörren än den som har lägenheten ovanför?

Tillbaka till ungjäveln, alltså jag fattar amerikaniseringen som sker, men det betyder inte att jag ställer mig bakom att de försöker tigga vid min dörr. Här har vi dessutom multipla fel, Halloween var igår! Vidare så tigger inte svenska barn på Halloween, i Sverige får man nöja sig med att få godis när man är utspökad som påskkärring och detta i utbyte mot att man delar ut påskkort. Sedan som han sa det! Originalversionen är "trick or treat?", vilket på patetisk översättning blir "bus eller godis?" Men "bus, godis eller pengar?" Visst, det hände att man som påskkärring fick någon krona istället för godis vid en dörr, men det är inte vad man ber om!

Det kändes väldigt mycket som någon löjlig liten skitunge som insett att han inte skulle få något lördagsgodis och istället gav sig ut på tiggarstråk.

Vi sa nej och skickade iväg honom.

Inga kommentarer: