söndag 21 juni 2009

En liten utflykt till IKEA

Tanken är när man har bil att göra produktiva saker, som del i det har varit att lämna massa utrensade kassar med kläder till Röda Korset (samt lyckas med konststycket att bara få med sig en enda liten trumpetbok hem från Röda Korsets butik). Mer utrensning finns på listan men också lite införskaffande. Således har vi ägnat denna otroligt fina, soliga norrbottniska dag åt en tur till IKEA Haparande-Tornio. Jag hade faktiskt väntat mig avsevärt mer trafik, mer poliser och mer fartkameror. Mellan Boden och Luleå har de ju kastat ut fartkameror som om det vore smulor åt ankorna. Två stycken fanns det.. båda belägna mellan Kalix och Haparanda.

Förutom att byrån jag helst ville köpa har utgått ur sortementet så blev det en riktigt lyckad shopping, med skrämmande lite impulsköp! Vad är det för fel på oss numera? Vi kastar ut saker men köper knappt något nytt utan bara sånt vi faktiskt behöver. Blev en liten avstickare in i Finland också, fast med den följde vissa bekymmer. Vägkartan i bilen slutar extremt abrupt exakt på gränsen! Inget snack om saken, det där är en vägkarta över Sverige. Vi hade heller inte riktigt planerat dagen så det blev lite planlösa studier av finsk natur innan vi åkte hem igen. Man ska nog göra den där resan någon gång och i förhand studera vad som finns. Sedan är också problemet, vad är egentligen öppet sent en söndag eftermiddag i Tornio-trakten? Förutom det stora flashiga shoppingcentrat som faktiskt är beläget mitt på gränsen. Men som sagt, vi var inte så där sugna på att strosa i butiker utan givet mål.

Nu väntar montering av möbler!! Alltid lika roligt! Nu kanske man äntligen kan få bort lite saker som ligger och skräpar på fel ställe med.

Inga kommentarer: