fredag 18 december 2009

Köket - förr och nu!

Så idag kom luckorna hem igen, omlackerade, utfrästa och fina. Hantverkaren som skulle laga skåpet kom också sent omsider (det var lite problem med att starta bilen i morse i Kalix..) så allt var på plats. Bara för oss att ställa i ordning igen och städa efter hantverkare som inte tar av sig skorna.. Vet inte riktigt hur många gånger jag har våttorkat och dammsugit kök och hall de senaste veckorna.

Så nu kommer de spännande före-, under- och efterbilderna!
Först är alltså det mysigt julpyntade köket med det gamla golvet och de gamla luckorna. Notera också att passformen på skåpet bredvid spisen är illa, den luckan sitter uppenbarligen längre ut än de andra. Det var också det skåpet som rasade när golvläggaren stötte till sockeln med dammsugaren.

Här står kyl och frys i hallen och gamla golvet är utrivet och spacklat. Som synes så har tidigare hyresgäster tapetserat om en del och det har fuskats! Bakom kyl och frys fanns minnen från svunna tider. Av de tidigare tapeterna så känns ändå den nuvarande som bäst, även om den är lite neutral och småtråkig.
Vårt ytterst moderna öppna kök som vi hade i tre dagar. Otroligt praktiskt faktiskt, men ack så fult. Den första kvällen duckade Johan när han passerade skåpen ovanför kyl och frys för det är de luckorna vi båda slagit huvudena i vid mer än ett tillfälle. Vi är lite dåliga ibland på att stänga luckor när vi plockar i skåpen, eller mer exakt, vi är dåliga på att förvarna varandra om att luckorna står på glänt.

Så slutresultatet! Nytt mörkare golv, nya mörkare luckor med utfrästa spår. Se nu också att skåpet bredvid spisen är ordentligt på plats helt i balans med de andra skåpen. Tapeten är fortfarande densamma och den som målade taket borde skämmas men visst ser det ut som ett helt nytt kök!

Inga kommentarer: