torsdag 24 december 2009

Julgra.. eh.. Yuccapalmen..

Vi orkade inte fixa ens en liten bordsgran men tja.. vi ska inte vara hemma så mycket och det är inte färdigstädat på långa vägar ändå. Kanske nästa år. I alla fall, Johan tyckte det såg tomt ut när jag fotade julklapparna på köksbordet så han ställde dit Yuccapalmen och jag hängde glitter på den! Så tadaa!! En julyuccapalm! Just för att vi ska flänga runt en del den närmaste veckan så blir julklappsöppnandet lite utspritt, så idag var alltså julklappsöppning nr 1. Mina klappar hitintills är:
  • Trisslotter vi fick av mamma och pappa (tyvärr vinstlösa)
  • Astronomisk kalender 2009 av mamma och pappa
  • En bok om Asterix (massa bakgrundsfakta om jubilaren!) som mamma förstås köpte i Frankrike
  • Två DVD-filmer av Johan, Bara roligt i Bullerbyn och Tuppen
  • En skruv/spärrnyckelsats av Johan
Annars så har hela dagen blivit lite traditionellt stressig och rörig. Johan jobbade i natt då det passade fel att falla ett antal decimeter snö. Inte det bästa julvädret om man ska cykla ut med tidningar mitt i natten. Lagom till de sista husen kom plogbilen i kapp honom så.

Som följd av detta så blev det mest sömn på förmiddagen och hela julfirandet blev lite försenat i starten. Men men, sånt som händer. Vi har i alla fall ätit julmat, druckit glögg, ätit lussebullar, lingonkaka, sett Kalle Anka och öppnat julklapparna.

Johan fick så slutligen öppna det paket som anlände för 57 dagar sedan, som han egentligen ville öppna så snart han tog emot Amazon-lådan av brevbäraren. Paketet som jag tejpade ihop igen och ställde undan i arbetsrummet för att sedan slå in och gömma på nytt. Johan trodde således att han visste var julklappen han trodde han visste var det var låg någonstans. Nope, den låg inte gömd i hobby-rummet utan bland mina tröjor i lådan under sängen. Så Johan har alltså sovit de senaste veckorna mindre än 30 cm från sin julklapp.

Så här glad blev i alla fall Johan av sin julklapp, studera minspelet från bild till bild.

Inga kommentarer: