torsdag 31 december 2009

Hemresan första etappen

Vi kom förstås iväg bra mycket senare än planerat, säga hejdå till alla (och få fika på lagom många ställen) tog sin lilla tid. Sedan skulle det packas också förstås, grävas fram skidor och lådor ur garderober som skulle med, fixa med Johans mammas dator.

Summa summarum, bra mycket senare än beräknat. Efter vi har kört i ungefär en kvart ringer Johans mobil, hans mamma förstås så min första fråga är: "Vad har vi glömt?" Midisaxen.. så bara vända om och åka tillbaka igen..

På det stora hela förflöt annars resan bra, lite väl mycket dimma innan Kisa och lagom till att jag tog över för att köra vid Norrköping så slår vi om från cd till nattradio och får trafiknyheten att det varnas för vildsvin på E4:an mellan Norrköping och Nyköping vid Stavsjö. Alltså ungefär där vi befinner oss. En halv minut senare passerar vi första skylten för Stavsjö. Ytterligare en halv minut senare ringer min mobil. Det är mamma som förstås lyssnar på nattradio och har hört varningen och undrar var vi är.

Inte ett enda vildsvin såg vi i alla fall. Men det blev lite halvsnigelkörning någon mil, det sista jag hade lust med var närkontakt med vilda djur.

Mer spännande än så var inte första etappen, minimalt med trafik, vi kom fram ungefär när man kunde vänta sig.

Nu stundar några timmar sömn och sedan lite shopping imorgon innan det blir nyårsfirande med Jonas.

Var det någon annan än oss som såg den underbart stora månen ikväll förresten?

Inga kommentarer: