onsdag 16 december 2009

Domino-hus?

Lulebo är visserligen inte kända för kvalitétsbostäder, i alla fall inte i sina studentområden. Man kan fråga sig vad man egentligen kan vänta sig av ett kommunalt bostadsbolag men tja.. ibland så undrar man verkligen.

Egentligen fungerar Lulebos lägenheter som gamla Jugoslavien, så länge man inte försöker ändra något så funkar det. Men så snart man gör något någonstans så startar domino-effekten och det ena med det tredje händer.

Vi bestämde ju oss för att byta golv (det ser himla fint ut), men när golvläggaren som bäst donade och dammsög innan golvläggning så rasade ett skåp ner. Nu var innehållet mestadels burkar av olika slag och det enda som egentligen kunde gå sönder var mina vaser men de klarade sig. Det visade sig att skåpet var extremt fuskigt ditsatt.

Det skåpet är det löstagbara ifall hyresgästen vill sätta in diskmaskin, vilket var precis vad de gamla hyresgästerna hade och sedan hade de mest bara tryckt in skåpet igen och lämnat det som det var. Genom något mirakel så höll det ihop tills golvläggaren dök upp men där tog det stopp..

Så nu har vi återigen haft besök av hantverkare för att få skåpet på plats ordentligt, turligt nog så är det ingen hemlighet att lägenheterna i det här området är i behov av renovering så man får i alla fall inga bannor för att man drar hit hantverkare gång på gång. Många av problemen som vi har beror dessutom på de tidigare hyresgästernas vilja att renovera på egen hand. Vilken klåpare som sedan besiktat och godkänt allt det här hafsiga arbetet, det skulle jag bra gärna vilja veta.

Naturligtvis saknade hantverkaren allt han behövde för att laga skåpet men imorgon kommer han hit och fixar det sista och senast fredag får vi tillbaka skåpluckorna! Imorgon står dessutom grovtvätt på schemat, stolsdynorna ska tvättas. Sedan har vi ett alldeles "nytt" och fint kök!

Inga kommentarer: