fredag 28 augusti 2009

Ett år av samboleverne!

Nu har vi *trumvirvel* bott ihop i ett helt år! Vi skippar utvärderingen av året och går direkt till hur det har uppmärksammats!
Vi började med att vakna en halvtimma innan väckarklockorna ringde, det vill säga klockan 6.30. Som de sunda människor vi är så kunde vi inte somna om utan klev upp istället. Jag skulle ju faktiskt jobba på förmiddagen. Några få timmar på jobbet och så hem igen för lite fika innan vi for ner på stan. Nu avslöjade Johan också sin överraskning, han hade bokat bastun! Men då nyckelkortet krånglade så tvingades han ge upp i förtid vad det var så vi kunde gå till Lulebo och få nytt nyckelkort. Det visade sig att de (utan att meddela hyresgästerna) bytt kortläsare till bastun så inga av de gamla korten fungerade. Snabbt åtgärdat men hemligeten var avslöjad.

På stan hade vi en lång harang av ärenden varav ungefär en femtedel faktiskt avverkades. Mycket berodde på att saker vi behövde inte fanns inne utan istället fick beställas. Det blev dessutom lite stressigt så vi tar en annan dag på stan när vi kan strosa lite i godan ro. Några fynd blev det i alla fall, som fina packlådor från Clas Olsson. De fyra som köptes har Johan redan packat fulla så det blir att köpa fler imorgon. De var i alla fall oförskämt billiga.

Åter från stan så avnjöt vi en timma i bastun innan Johan slog rot i köket för att laga middag. Själv ägnade jag lite tid åt lite städning samt försöka välja vin till en middag jag inte riktigt visste vad den skulle bestå av. Valet föll till slut på det spanska vinet Conde di Luna, det var inte det mest smakrika vinet men till maten blev det ändå rätt okej.

Sååå, vad var det då Johan bjöd på? Till förrätt åt vi tomatsoppa med toast till. Johan lät sig inspireras av en av mina kokböcker men korrigerade receptet lite. Till förrätten delade vi på en Staropramen.

Huvudrätten sedan bestod av Hasselbackspotatis och stekt fläskfilé med gräddsås. Till det dracks redan nämnda rödvin.
Efter att ha smält maten med en promenad blev det till slut Frödinges Schwarzwaldtårta. Det är den tårta som blivit stående i frysen ett tag för att äta vid lämpligt tillfälle. Vi bestämde att det var idag.

Nu sitter vi i soffan och bara jäser, det här har inte varit den nyttigaste middagen i världen, eller som jag sa när Johan presenterade såsen: "Man går upp i vikt bara av att vistas i samma rum."

Inga kommentarer: