lördag 10 december 2011

Nya sovrumslampan!

En glappkontakt har lett till att vi under väldigt lång tid inte har haft någon pålitlig takbelysning i sovrummet, under sommarhalvåret så är detta ändå överlevnadsbart, man ser skapligt det man behöver med hjälp av läslampan och golvlampan. I höst- och vintermörker när dygnet nästan helt saknar ljusa timmar är det en helt annan sak. Något som inte blir bättre av att sovrummet är lägenhetens mörkaste rum, mycket på grund av den mörka tapeten som fanns där vid inflyttningen.

Vi har letat efter en lampa vi skulle gilla istället men inte hittat något som passat, fast det är inte helt sant, jag såg ut en lampskärm på Granit som skulle fungera bra i sovrummets stil, dessvärre finns inte Granit i Luleå och de har inte postorder och så himla lätt är det faktiskt inte att resa med en stor lampskärm i plåt när man oftast flyger hem.. Så den har gått bort åtminstone tills vidare.

Till slut kom vi fram till att vi bara måste ha någonting, vad som helst, om så bara en enkel hängande glödlampa så vi ser något! För  även om man för det mesta inte behöver se så mycket i sovrummet så råkar det vara där vi har våra garderober, byrå och alla kläder och det kan faktiskt hända att man vill se vad man håller på med när man ska klä sig.

Igår letade jag på stan efter något vettigt, tittade faktiskt på lite lampor men kom fram till att såvida vi inte hittar en plafond-lampa med panda-motiv så får det vara för nu. Men någonting behöver vi ju, så det blev ett litet budgetköp från Clas Ohlson, ändå snäppet finare än en enkel glödlampa. Nackdelen är att när vi tände lampan och helt plötsligt fick massa ljus så upptäckte vi hur grymt ostädat sovrummet var.. så det var bara att släcka igen i panik! Men imorgon ska Johan få äran att städa så det blir nog bra det med.
Lite julig men inte så den inte funkar efter jul.

Inga kommentarer: