måndag 12 oktober 2009

Fixande med belysningen

I ett steg att bli lite mer sparsam med elförbrukningen samt att lägenheten ska se mer "bebodd" ut även när vi inte är hemma så införskaffade vi timers i förra veckan. Rätt billiga idiotsäkra saker att få ordning på, ändå tog det mig en bra stund att få de att fungera som jag ville. Eller i ärlighetens namn, det vete fan hur de fungerar! De befinner sig i en helt annan tidszon än oss! Jag har noga ställt in lamporna att tändas på kvällen och släckas igen på morgonen. De är inställda att tändas och släckas samtidigt. Den i arbetsrummet följer nästan svensk tid, +/- 30 minuter eller så. Den i vardagsrummet däremot lever sitt eget liv! Slår på sig långt senare än den ska, släcker sig igen på småtimmarna. Det enda bra är förstås att det skulle vara i det närmast omöjligt för någon att studera våra lampor och komma fram till att vi kör med timers då de uppför sig som de gör. Lite irriterande är det ändå. Var en trepack med timers så det finns en kvar att installera vid tillfälle, jag sparar den till hobby-rummet, när vi får ordning där inne så ska det bli fint med en fönsterlampa där inne.

Läslampan i sovrummet är besvärlig med, jag vet inte vad som har hänt med gängorna men den ser numera ut som lutande lampan i Luleå. Hur jag än vrider och skruvar så lyckas jag inte stabilisera stången. Det driver mig till vansinne varje gång jag ser den! Här är ett problem, jag vill lösa det, varför låter det sig inte lösas? Dumma lampa.

Trafiksäkrade Johans postcykel häromkvällen med, försökte få dit bakbelysning och reflexer. Det var ju lättare sagt än gjort, ingenting är standard på den cykeln! Det blev en massa skruvande och pillande och i slutändan åkte silvertejpen fram för att få ordning på de dumma reflexerna. Nu är Johan synlig om nätterna i alla fall när han delar ut morgontidning. Samtidigt som jag fixade cyklarna så bytte Johan till vinterdäck på bilen - definitivt i sista minuten! Frostnätter är numera standard, det är isbeläggning lite varstans på vägarna. Vintern är på gång. Och jag som inte hittade mig någon ny vinterkappa. Dumma småstad, vi får ta och åka till Haparanda-Tornio någon dag och shoppa loss På Gränsen.

Inga kommentarer: