fredag 2 oktober 2009

Teaterkväll

Ikväll var vi på entreprenörskvällen på Norrbottensteatern. Naturligtvis blev det sista minuten för oss att komma iväg så det blev att ta bilen och hitta en parkeringsplats. Precis när Johan fått syn på en plats och radar upp bilen för att köra in så blåser någon dum brud in med värsta stockholmsstilen och bara snor platsen! Och fnissar och göra grimaser åt sin handling, som om det är något att vara stolt över. Så kvällens hatobjekt är brunetten som körde den vita saaben med registreringsskylt OPJ380. Jävla stockholmsfasoner!

På teatern väntade sedan en snabb rundvisning bakom scenen och i verkstaden. Det följdes av bubbelmingel i väntan på middagen och föreläsningen. Föreläsningen handlade om vad man ska tänka på som entreprenör för att hitta och framför allt behålla sin glöd. Han tog också upp något som jag insåg för över 10 år sedan. Till jul, påsk, midsommar etc, hur många gör inte vad som förväntas av dem? Man ska till släkten, oavsett om det är roligt, man bara gör så. När jag bröt från den trenden tyckte många att jag var konstigt, så kan man ju bara inte göra. En efter en följde de sedan efter. Jag förstår verkligen inte varför ens ledighet måste bestå av en massa måsten. Till mat serverades vi en väldigt god kyckling, vi träffade även på en bekant till mig som vi hade trevligt med under den delen av middagen då det inte var föreläsning.

Slutligen så väntade förstås själva teaterföreställningen, vilket var Anton Tjechovs Måsen. Den var ju uppenbart omarbetat för att passa in i Sverige men var riktigt bra, lagom tragikomisk och med dramatiskt sorgset slut. Bra skådespelare som använde hela kroppen för att agera ut känslor och humörsvängningar. Plockade även på mig spelschemat för resten av hösten, det kommer ju mest vara Måsen förstås och sen ska Findus upp på en av de mindre scenerna. Men det var lite revyer och annat med. Kanske blir ett eller ett annat mer teaterbesök för oss i vinter. Storuppsättningen är det oftast studentrabatt på men ingen föreställning är egentligen så där överdrivet dyr.

Inga kommentarer: