söndag 25 maj 2014

Fjärde gången gillt..

Att hitta en vettig taklampa till sovrummet har varit en segdragen historia. Den första lampan med en sån där fiffig liten halogenlampa råkade snart ut för en glappkontakt vilket innebar att det var ytterst opålitligt. Förutom också det totalt opraktiska i att ha en glaskupa som blir dammigt i ett sovrum..

Så när vi tröttnade på glappet så köpte vi den mönstrade gigantiska "glödlampan" (i själva verket en glödlampsformad lampa med någon slags halogonlampa som ljuskälla). Det såg lite smått tråkigt ut förstås med en lampa som mest påminde om just en ensamt hängande glödlampa (visserligen med stjärnor på men ändå...). Den fick dock hänga med rätt så länge.

Anledningen till att den slutligen åkte ut ur sovrummet var att den "glödlampa" (alltså ännu något specialgrejs) med tillhörande fjärrkontroll som vi köpte till hallen funkade inte. Det roliga med den lampan var ju att man kunde skifta färg med färgkontrollen men inte ens det vita ljuset på starkaste nivån var tillräckligt för att faktiskt få en vettig belysning i hallen. Så vi bytte plats med stjärnlampan.

Nu hade vi istället en ännu mindre naken glödlampsliknande belysning i sovrummet som dessutom av någon anledning vi inte förstod valde rött som grundfärg så varje gång man tände ljuset så såg sovrummet ut som en porrgrotta och samma problem som i hallen.. det gick ju aldrig att få maximal belysning vilket man faktiskt ibland önskar sig även i ett sovrum.

Sedan dess har vi flera gånger sökt efter en vettig taklampa med aldrig hittat någon vi gillat - tills förra helgen på IKEA. Det känns alltid tryggt att också välja en lampa som kräver rejäl montering. Något Johan i tisdags tyckte var viktigare att ordna än att diska under tiden som jag var och repade.

Resultatet är nu i alla fall en rätt så rolig lampa som man kan ställa om vilket både påverkar utseendet men också hur mycket ljus den släpper ut. Tills dess vi försöker rengöra den första gången så är jag säker på att det här är rätt lampa för oss - sedan kommer jag säkerligen bita ihop för vi kommer inte kunna hitta något bättre!
Stängd!
Öppen!

2 kommentarer:

moa_elva sa...

I brist på bättre kommentar: As cool!

Arga Anna sa...

Visst är den! Ibland hittar man faktiskt riktigt häftiga saker på IKEA!