onsdag 3 februari 2010

Ibland vill man bara säga GRRRRRR!!!

Johan har en del egenheter (jag vet, jag har några jag med) och för det mesta struntar man ändå i det, sånt är livet helt enkelt. Men vissa ständigt återkommande saker driver mig emellanåt till vansinne!
  • Johan tar nästan aldrig av sig jackan nere i hallen, efter att skorna åkt av så går han upp i lägenheten där jacka, mössa, väntar, halsduk för det mesta hamnar i köket. Jackan på en stolsrygg och resten på golvet eller på köksbordet. En bidragande faktor till att köket ser stökigare ut.
  • Väskor, matkassar, saxofoner däremot är alla exempel på saker Johan inte tar med upp från hallen! Vår hall är förstås minimal så i kombination med att Johan inte tror på att det är möjligt att ställa skor åt sidan innebär att man emellanåt får passera en hinderbana för att komma in i lägenheten. Vilket visserligen kan ses som en bra träning för andra delar av lägenheten.
  • Släcka lampor är något annat Johan har svårt för, han glömmer helt spontant bort att han inte längre är i badrummet, sovrummet, arbetsrummet, köket (gäller framför allt användandet av bänk- och spisbelysning som förstås är krångligare att byta) eller vardagsrummet. Lamporna förblir tända. Den dagen vi flyttar till hus så installerar jag rörelsedetektorer i alla rum som per automatik släcker efter Johan!
  • Ställa undan matrester! Johan är expert på att glömma matvaror framme. Han glömmer packa upp matkassarna, han glömmer filen framme efter frukost, han glömmer mat på spisen efter matlagning. Det här upptäcks oftast av mig när det gått alldeles för lång tid, Johans respons är att svära.
  • Rensa ur slasken! Johan slänger alltid skräpet som uppstår vid matlagning i slasken istället för direkt i komposten. Det är väl en sak, så länge han kommer ihåg att ta hand om det efter matlagningen. Vilket han inte gör! Det blir liggande, jag misstänker att Johans listiga plan är att rensa slasken samtidigt som han tar disken, dessvärre så har disken en tendens att bli stående och detsamma med matresterna i slasken.

1 kommentar:

Arga Anna sa...

Bara så ni vet.. Johan ok:ade det här inlägget innan jag publicerade det.