tisdag 3 februari 2015

Hipp hipp hurra! Emma är 6 månader idag!

Med lite stöd kan man stå själv!
Ojoj, det har alltså redan gått sex månader sedan det här lilla charmtrollet smög sig in i våra liv. Känns smått obegripligt. Den lilla varelsen som brukade krypa ihop till en liten boll när hon fick mat använder nu sina två små huggtänder för att undersöka världen och de små armarna verkar nå precis överallt.

Det är fascinerade att se hur vår lilla tjej utvecklas till en egen liten person. 

Hur hon är sin pappa upp i dagen när det gäller sömn (det är inte ofta nuförtiden som Emma vaknar först, oftast är det jag som väcker henne för att jag tycker att det är på tiden att hon äter frukost..). 

Hur hon blir glad och skrattar så fort hon hör sång eller musik. Att jag inte kommer ihåg fullständiga texter spelar mindre roll, jag hittar på eget och hon blir överlycklig.

Hur mycket hon gillar att bada (och vet vad som hör till badet, när vi sjöng Bä bä vita lamm på babysången igår så började hon omedelbart torrsimma.. för den sjunger vi ju alltid i början av babysim) och dyker och simmar nu helt utan att få kallsupar.

Hur Emma tydligt har valt gult till sin favoritfärg åtminstone för tillfället. Hon väljer i första hand gula leksaker och gula gosedjur.

Det finns massor! Som Johan säger mest hela tiden: "-Man har aldrig tråkigt när man har barn." Det händer verkligen nya saker hela tiden.

Nu är säkerhetsgrinden monterad för trappan med så nu är vi redo för att Emma på allvar kommer på hur man kryper. Än så länge så sker förflyttningarna i ganska så blygsamt tempo men Emma gillar ju att hitta på saker så fort vi vänder bort blicken så bäst att vara beredd.

Liten blir allt större..

Inga kommentarer: