söndag 17 juni 2012

Den här historian bakom vår vänstra strålkastare..

Bilen gick då alltså i vanlig ordning inte igenom besiktningen på första försöket, vi misslyckades på tre punkter och hade därför bokat tid i XP-M's verkstad 19 maj för att fixa till den. Det gick sådär nääää! Att göra dragkroken obrukbar gick snabbt och smidigt, framför allt när man har en duktig Marcus med sig i verkstan. Byte av spindelleder gick käpprätt åt skogen och ledde till ett telefonsamtal till vår favoritverkstad som gärna tog emot bilen och snabbt redde ut situationen åt oss.

Återstående var vänster strålkastare som visade sig sitta löst. Efter att ha upptäckt att vår bilbok inte hade instruktioner som stämde överens med hur bilen faktiskt såg ut så lyckades Marcus få lös lyktan och upptäckte att ett fäste var av. Plastfästen är ju allmänt jäkliga att försöka laga så vi bestämde oss för att beställa en "ny" lykta. Johan rekade fram en bilfirma med återvunna delar och de hade en lykta åt oss och skulle skicka den. Så några dagar senare 23 maj så beställde Johan sagda lykta. När vi ännu inte fått den efter en vecka så började vi undra varför det inte dykt upp någon. Några samtal senare så var lyktan fortfarande spårlöst försvunnen, vi hade fått ett paket-ID men ingen visste var den kunde vara. Bildelsfirman lovade att skicka en ny och den 4:e juni hämtade vi ut ett stort paket och var jublande glada - bara för att upptäcka att den lyktan var ju trasig på exakt samma ställe som den vi redan hade!

Så det blev ännu ett samtal till firman, där kvinnan som nu pratat med Johan åtskilliga gånger var imponerad över hur lugn han var. Men det så klart, hon hade ju inte hört honom svära och muttra kvällen innan.. De lovade att skicka en ny lykta. Som aldrig kom och aldrig kom.. Så Johan ringde ännu en gång upp och undrade lite försiktigt var vår lykta tagit vägen. "Men vi har ju skickat den!" "Och du har fått sms-aviseringar!" "Två stycken till och med!" Nope, inget av det, men Johan fick i alla fall ett löpnummer på mailen och kunde snabbt konstatera att jojomen, lyktan fanns redan på plats i Luleå i flera dagar.

Johan gick alltså och hämtade ut det monsterstora paketet i måndags och rev genast upp det för att kolla om den var hel. Bara för att upptäcka att det var en helt annan modell än den vi har och blev lite nervös för hur det skulle funka. Sedan sköt han upp i flera dagar att få dit lyktan och jag orkade inte ta itu med det, jag var ju trött efter jobbet. Men så i torsdags förmiddags så trixade han med bilen när jag var på jobbet och den passade! Så han hämtade mig på jobbet på eftermiddagen och vi körde till besiktningen och samma kontrollant som förra gången godkände nu vår bil och kunde inte riktigt förstå hur mycket strul vi haft med den där lyktan. Bilen hade ju vid det här laget haft körförbud i tre veckor på grund av den där envisa lyktan!

Så nu rullar omtentabilen ännu ett år.

Inga kommentarer: