onsdag 9 maj 2012

En riktigt galen tvättstugedag..

Efter två missade tvättpass så var det nödd och tvunget att få till lite tvättning idag. Men oj vilket skumt tvättpass det blev.

Först blev det strul i dörren, de har tydligen bytt lås inför vårt byte till elektroniskt bokningssystem. Så nu skulle nyckeln vridas åt andra hållet vilket jag inte riktigt fattade först. Men egentligen var det inte något problem alls för de hade ju gjort fel vid installationen och dörren var i själva verket olåst och framför allt olåsningsbar! Det blev omedelbart ett mail till kvartersvärlden för det har ju varit illa nog att vem som helst i området kunnat komma åt ens tvätt men när vilken galning som helst kan knata in där för att det är olåst? För att inte tala om att jag inte vill utsätta hyresvärden för onödig skadegörelserisk heller - allt sånt faller ju i slutändan tillbaka på oss boende. Nu är visserligen alla våra maskiner utom det nya torkskåpet i det närmast värdelösa men ändå...

Nåväl, in i tvättstugan kom vi - för att upptäcka att vår ena maskin var upptagen och det var en bra stund kvar på tvättprogrammet med (dessutom stämmer aldrig de där tiderna utan tvättningen tar bra mycket längre tid än så). Stressad över den här veckan och allt som måste hinnas med så hade jag ingen lust att vänta in tvätt tillhörande någon respektlös idiot som inte kan klockan och inte ens har vett att dyka upp vid vår tvättstart och ursäkta att den inkräktar på vår bokade tid. Så då Johan inte övertygade mig om att jag borde vara snäll så lät jag Arga Anna få göra en insats genom att snabbmata programmet och tömma maskinen.

Så när vi sedan återvände till tvättstugan för att hänga första omgången och ladda andra omgången. Ja då hade den personen vars tvättprogram vi stoppat inte ens varit där än! De andra maskinerna var fortfarande fulla och bara stod och väntade. När jag öppnade det torkskåpet som hörde till vår bokning så väntade nästa överraskning - våta trasmattor! Finn två fel.. mattor ska tvättas i grovtvättstugan, de innebär onödigt slitage på de vanliga tvättmaskinerna. Och så det hopplösa torkskåpet som stannar när det tycker att tvätten är torr, vilket för tunga textilier alltid är för tidigt. Men men, Arga Anna hade ju redan jobbade på idag så ut med de fuktiga trasmattorna och dumpa de i en tvättkorg och in med våra grejer.

Tredje vändan i tvättstugan.. idioten som använde vår maskin (och som antagligen inte insett att tvättprogrammet blev avbrutet under sköljcykeln hade nu faktiskt varit förbi och startat en ny maskin och flyttat sina saker till torkning, d v s tumlaren som tillhörde vår bokning. Vad är det här för sopa som totalt missförstått märkning uppdelat i gult och blått? Fram med Arga Anna igen som hivar ur sakerna ur tumlaren för att vårt ska få plats. Nu väntade också den spännande överraskningen att den ena tvättmaskinen stoppat programmet under sköljningen. Enligt bruksanvisningen så stod felkoden för något med temperaturen. Turligt nog så hade den som körde andra passet bara en maskin igång så vi drog slutsatsen att den borde tvätta sitt sista nu så vi körde sköljning och centrifugering i den lediga maskinen och laddade sedan vår sista tvätt. Vi körde även den maskinen som avbrutit tom för att se om det verkligen var något fel på den - den gick hela cykeln ostört. Nu hade också Lulebos låssmed dykt upp och pillade med ytterdörren som faktiskt gick att låsa!

Fjärde vändan i tvättstugan såg allt lovande ut, en kille som ville tvätta obokat dök upp och frågade om maskinerna var lediga, jag varnade för den opålitliga. Då vägrar luckan att gå upp på den andra maskinen! Efter ett bra tag så släpper den till slut taget om vår tvätt och vi kan få det sista upphängt! Gaah! Det här är inte vår dag.

Till slut... när det sista ska hämtas in så börjar saker fungera som vanligt igen. Inga lömska överraskningar väntade runt hörnet..

Men jisses vilket drygt tvättpass, precis allting som man kan irritera sig på i tvättstugan inträffade under ett och samma pass - och då räknade jag inte ens det sedvanliga luddet i torktumlaren.

Inga kommentarer: