måndag 28 maj 2012

Det där satans badrummet!

När ett par är oense om vilken nivå man ska lägga städningen på så brukar en del (oftast män) försöka köpa sig fria genom att tycka att den som är "kinkig" med städningen får skylla sig själv om den andras nivå inte duger och får därför ta ett större städansvar. Man lägger helt enkelt över ansvaret på den som "tål minst skit" och skriver av den som pedantisk. Men i många fall handlar det faktiskt om att partnern (återigen oftast en man) har en orimligt låg nivå på sin städning och tvingar sin respektive att leva bland smuts och allmänt elände om den väljer bort att städa så mycket som den anser är rimligt.

Det hela landar alltså i slutändan på att det är viktigt att faktiskt diskutera och enas om vilken hygienisk nivå man vill ha istället för att "slusken" i paret bara struntar i allt och inte förstår varför sin partner börjat städa "för det ser ju inte ut att behövas än".

Med det sagt så är nu en tämligen ordentligt badrumsstädning avslutad som inleddes med att det var i det närmaste stopp i duschavloppet (något Johan inte märkt..) och sedan startade en kedjereaktion som ledde till att det ena med det fjärde också behövde göras rent.

Om jag någon gång ges möjligheten att bygga/renovera ett badrum från grunden så vet jag helt klart en hel bunt detaljer som måste göras som jag vill ha det! För att det är praktiskt och underlättar städning!!! Det är som en del saker (i stil med vad vi skulle ha för efternamn som gifta) inte en diskussionsfråga, det finns bara ett sätt att och det är mitt sätt!

Inga kommentarer: