måndag 14 juli 2014

Visst är orientering en TV-sport!

Efter förra veckans semestercup så är det nu slutligen sommaruppehåll i Norrbotten när det handlar om orienteringstävlingar. Någon omedelbar abstinens har vi dock inte lidit av då SVT varit snälla nog att faktiskt sända från orienterings-VM i Italien och vi fick se svenska medaljer i alla discipliner utom den nya sprintstafetten. Det avslutades ju dessutom storslaget i lördags med ett härligt stafettguld efter en grymt imponerande slutsträcka av Gustav Bergman.

Jag har dessutom lagt lite teknikträningar till Johan som han fått ut och testa så jo, nu är jag officiellt Johans tekniktränare! Allt för att han ska bli en bättre orienterare. Själv gömmer jag mig fortfarande mest inomhus - otäcka värmebölja!

Vi smög också in lite hushållsarbete i helgen, avfrostning av frys visade sig vara precis något som lämpligt sköter sig själv under tiden som man ser på VM-stafett. Nu vet vi båda två att en avfrostning lämpligast sker på vintern men det var Johans ansvar i år och tiden råkade liksom springa iväg för honom.. Men nu är i alla fall både kyl och frys ordentligt städade och allt oätligt utrensat och vi har gjort tillagningsplaner för resten. Nu kan vi fylla på med massa gott igen! Blåbärstillgången spås bli på normalnivå här uppe i norr så kanske kan det bli fullt med fina bär till hösten!

Inga kommentarer: