söndag 27 juli 2014

Balkongsovning.

Okej, först utfärdades det klass 1-varning på grund av värmen, något som strax efteråt uppgraderades till klass 2-varning. Det har alltså varit olidligt varmt! Så förutom några sena kvällsdopp i mycket tempererade Sinksundet (27 grader igår) så har det inte blivit så mycket gjort om dagarna, värmen tar musten ur en fullständigt.

Så i torsdags bestämde vi oss för att faktiskt flytta ut sovplatsen till balkongen. Vi riggade upp en botten med hjälp av liggunderlag och la vår gamla bäddmadrass ovanpå, bunkrade upp med kuddar och varsitt tunt lakan som täcke (även om Johan faktiskt första natten halvvägs igenom sträckte sig efter filten vi tog med ut utifall att det skulle bli kallt) och sov bättre än på många nätter! Inte ens myggen var påtagligt störande då även de verkar lida av värmen. På tre nätter har jag fått ett myggbett på armen.
Baksidan med att sova på balkongen är dock att man måste lära sig stänga av vissa ljud. Vi bor trots allt precis bredvid en vändplan och av någon idiotisk anledning så tycker folk det är roligt att göra dragracing-starter med bilen när de åker ut därifrån. Nu i natt hittade dessutom skatorna tillbaka och efter att ha krafsat färdigt på vårt balkongtak så slog de sig ned i grannens trädgård och skrek åt varandra resten av natten. Som pricken över i så tyckte Johan det var en ypperlig natt att återuppta sitt snarkande.. Det blev inte så överdrivet mycket sömn för min del..
Den här utsikten får man från en utesäng.
Idag fick vi dessvärre bädda bort och flytta in vår sovplats igen. Det utlovade regnet kom faktiskt, eller egentligen så var det mest ett rejält åskoväder med inslag av regn. Inte har det sänkt temperaturen något heller men luften ute är i alla fall lite friskare.

Jag hoppas i alla fall att värmeböljan slutligen är över, nu har det faktiskt varit FÖR varmt. Man orkar ju inte göra något alls om dagarna!

Inga kommentarer: