lördag 15 maj 2010

De blir aldrig som man tänkt sig

Solen skiner, det är en fin och varm lördag i Luleå, men vi vet inte hur vi ska ta oss till skjutbanan. Bilhelvetet bara vill inte samarbeta och det här är Luleå, ingen bil - inga aktiviteter utanför stadskärnan.

Jag visade Johan var på kartan skjutbanan låg, låt oss säga så här: Jag har en cykelkarta över hela Luleå, där är alla cykelvägar till alla stadsdelar (även de avlägsna) utmärkta, där finns också vanliga vägar etc utmärkta. Skjutbanan, dit vi vill ta oss, ligger så jävla avsides att den vägen är inte ens med på kartan! De har helt sonika inte brytt sig om att ta med den delen av kartan överhuvudtaget, så dit vi ska (som redan är den inklippta delen av kartan för det ligger så långt bort från stadskärnan) är alltså inte utmärkt på kartan, efter kartans slut får man fortsätta på två vägar som inte ens finns med.

Det är vårt enda alternativ (om vi vill skjuta idag vill säga), att otränade (i alla fall jag), med en lätt förkylning (i alla fall jag) cykla långt bort åt helvete till ett ställe som inte ens är utmärkt på kartan. Allt för att bilhelvetet vägrar fungera. Så säger folk om vår bil "det är ju bara att köra tills den rasar" fattar inte hur bilkörande fungerar i Luleå, avstånden är så pass långa så man kan inte ha en bil som man aldrig kan lita på kommer fram, då kan man inte använda den. Den bil vi har måste gå att lita på åtminstone till 95 % så man vågar åka IKEA (Haparanda) fram och tillbaka.

Nu är den i delar, kamremsskiten vill inte på, den har körförbud och besiktas den inte på måndag så måste vi göra om besiktningen helt och hållet.

Inga kommentarer: