lördag 5 januari 2013

Det nya året!

Som vi alla vet så är nyårsdagen pizzadagen nummer ett i Sverige, så även vi inledde året med pizza men egentillverkad! Johan ställde sig vid spisen och gjorde det mesta (fast jag klippte till bacon och hjälpte till med dekorering!) för att vi skulle få supermumsig pizza. Som ett steg att bli ytterligare lite nyttigare så byttes en del av mjölet i degen ut till grahamsmjöl. Det blev fyra rejäla pizzor så även på årets andra dag åt vi pizza..

Nu när äntligen alla röda dagar var över så var det förstås på tiden att hitta tillbaka till vardagslunken och i den ingår gymmet. OL-säsong 2013 står ju på schemat! Johan fick erfara att träningsuppehåll rimmar illa med hans lättränade kropp medan jag istället som bygger muskler långsamt snarare kände mig stärkt av lite extra vila. Så denna vecka har vi nu hunnit med två gymbesök följt av simning och jag har pressat det lilla sista ur mig själv genom att simma 500 m efter att ha kört mitt gymprogram.

Sedan var det ju det där med skidåkning, det är faktiskt inte helt enkelt att komma ut och åka skidor i Luleå. Vill man åka i dagsljus så är man begränsad till några få timmar mitt på dagen och temperaturen har på sistone studsat mellan nollgradigt (åt pluskanten) och -27. Jag kan inte bege mig ut om det är för kallt för då triggar jag igång min ansträngningsastma och det är inte roligt att åka i blötsnö. Jag vet, ursäkter ursäkter. Men jag har haft svårt att få till det med idrottsaktiviteter sedan jag flyttade till Luleå för förutom gymmet och simningen så har jag aldrig riktigt umgåtts med personer som varit intresserade av samma sporter som jag. Att Johan blivit taggad på orientering underlättar massor och att han faktiskt också har ett par längdskidor är guld värt.

De tände lamporna i spåret precis när vi var klara..
Så idag lyckades jag sparka med mig Johan bort till Ormberget och vi testade för första gången på bra länge att glida fram på skidor. Men det är lite nya muskelgrupper som ska arbeta och jag med mina känsliga axlar- och nackmuskler får nog verkligen skynda långsamt. Det är en bra bit kvar till formen jag hade som tonåring men det ska nog kunna bli något av det här.

Det finns ju goda möjligheter till skidorientering här uppe med och Johan är väldigt sugen på att testa det och jag själv har heller aldrig prövat den varianten så förhoppningsvis håller sig vädret och temperaturen på vår sida så vi får chansen att köra det innan vintern är över.

Nu gäller det förstås att få den nya träningsregimen att hålla, fram till juluppehållet så fick vi ju till våra två pass på gymmet i veckan så det ska nog funka att utöka med minst ett konditionspass i veckan med.

Inga kommentarer: