måndag 28 mars 2011

Tips för den blinde?

Jag läste faktiskt för inte så länge sedan i tidningen Råd & Rön en insändare där någon beklagade sig över att det är svårt för de med nedsatt syn att hålla isär schampo/balsam/duschtvålsflaskor då synhjälpmedel tenderar att lysa med sin frånvaro när man duschar. Ett ganska simpelt vardagsproblem men som ändå folk vill att någon annan ska lösa åt dem.

I julas fick vi lite schampo/balsam/duschtvålssaker av Johans familj. Just schampot och duschtvålen kom faktiskt i det närmaste identiska flaskor, samma form, samma färg. Balsamflaskan var avvikande men det hjälper inte oss något. Johan är den som ser sämst och han använder inte balsam. Så nu när hans ordinarie duschtvål tog slut så tyckte jag att han kunde ju använda det vi fick (schampot använder han redan) men hur skulle man då lösa det så han faktiskt vet vilken flaska som är vilken?

Man kan ju gnälla på tillverkaren, kräva att de ska lösa allt åt en.. eller så kan man fixa det själv med en bit silvertejp. Johan får nu helt enkelt klara av att lägga på minnet att duschtvålen är i den tejpade flaskan. Man behöver inte göra saker svårare och krångligare än nödvändigt.

Inga kommentarer: