onsdag 7 juli 2010

Andrasorteringspaj!

Idag tar vi det lite lugnt efter våra äventyr i söder, tvätt och slappande är de huvudsakliga aktiviteterna på schemat för dagen. Tack vare den inte alltför snabba tvättmaskinen så är det inte speciellt stressande att hålla på med tvätten heller.

En utflykt har det blivit i alla fall, till Ostkakeboden i Frödinge! För man måste ju passa på att hamstra lite goda kakor att äta av när hösten kommer. Visserligen säljs många av kakorna i vanliga butiker men inte alla och inte till samma förmånliga pris och framför allt - här kan man köpa andrasorteringskakor! För de tårtor, kakor och pajer som inte fyller kravet att skickas ut i butik (utseendemässigt, viktmässigt etc) säljs då istället till lägre pris.

Dagens andrasorteringskaka var Hallon & björnbärspaj så vi köpte två sådana, en att äta direkt och en att äta senare. Förutom det så blev det en blåbärspaj och några mandeltårtor. Mandeltårtan är extra viktig att köpa för den finns så sällan att köpa i vanlig butik.
Vår paj hade just vissa utseendekomplex men god var den ändå!

För att kunna äta paj så behöver man förstås marsansås, så det blev ett stopp på ICA-butiken i Frödinge med. Kanske inte helt förvånande att butiken som ligger ett stenkast från Frödinge Mejeri endast säljer marsansås i stor förpackning. Men men, det ska nog gå åt - och det gör det! För när Johan så skulle värma pajen och göra marsansås så utspelade sig följande dialog:

Johan: "Hur mycket sås ska jag göra?"
Anna (som befinner sig i annat rum): "Lagom!"
Johan: "Vad är lagom? 4 portioner eller?
Anna (som knappt lyssnar): "Det blir nog bra."

Sagt och gjort... Johan redde till fyra portioner marsansås till oss båda.. till en pytteliten paj på ynkliga 400 gram. Jag vet, jag borde veta bättre än att säga så till en karl, naturligtvis gör han precis som jag säger utan att tänka på att det kanske blir lite konstigt.
I alla fall.. både paj och sås är slut! Det är ju ändå sommar.

Inga kommentarer: