tisdag 20 juli 2021

Köket som bara tar och tar och tar och tar...

Sååå... när vårt nya kök diskuterades och frågan om vilka slags skåpluckor vi ville ha så nämnde jag vad vi haft i vårt tidigare kök i Luleå (som vi faktiskt fick renoverat per egna önskemål genom bofonden). Sådana slags luckor befattade sig inte vår "köksexpert" med, det var omodernt och hans yrkesstolthet förbjöd honom att beställa och montera något sådant (hans yrkesstolthet hade dock tydligen inget alls emot att ge kunden dåliga råd, montera sluttande och vågiga golv eller bryta beställningar bakom ryggen på kunden men det är tydligen en HELT ANNAN FRÅGA).

Nåväl tänkte vi, ska man ha nytt kök så kan man också verkligen ha nytt så vi valde bland de olika alternativ han lade fram. Idag har jag noterat hur de skåpluckor som hans yrkesstolthet tillät honom att montera in har blivit fuktskadade nedanför diskbänken (också vald ur de alternativ han lade fram). Diskbänken har väldigt låg skyddskant (höga kanter är tydligen också omoderna) och ett av förslagen som lades fram hade diskbänken faktiskt ingen upphöjning alls på utsidan (det valde vi förstås bort direkt). Som följd av detta så stänker vatten över ibland (det gör det även med hög kant för övrigt, människor slabbar när de diskar, det är fakta) och har runnit nerför skåpluckorna som nu blivit fuktskadade. På ett år. Och då har vi inte ens använt köket fullt ut eftersom det aldrig blivit helt klart.

Kommer jag någonsin förlåta Johans släkting som rekommenderade denne hantverkare? Inte särskilt troligt med tanke på de egna agerandena senare under renoveringsprocessen.

Kommer jag någonsin förlåta mig själv för att jag gick vidare med denna hantverkare trots att alla varningsflaggorna egentligen fanns att det här inte var rätt "köksexpert" för oss? Knappast troligt heller.

Om vi mot förmodan bor kvar så måste hela köket göras om igen. Det kommer ha gått mycket tid och pengar (och slitage på miljön) för att få ett nytt kök.

Det var fortfarande rätt att byta ut köket, det gamla var slitet och hade uppenbara brister (ack käre morfar, kök var inte riktigt din grej). Men det hade inneburit bra mycket mindre lidande att ha haft kvar det gamla köket.

Inga kommentarer: